Kosten lek detecteren

Heb je last van vochtproblemen, een oplopende waterrekening of schade aan je interieur? Dan kan het zijn dat je een lekkage hebt. Deze zijn vaak erg lastig op te sporen en kunnen soms jarenlang onopgemerkt blijven. Dit komt doordat deze lekkages zich meestal bevinden op plekken die je zelf niet kan zien, zoals in de muren of onder de vloer. Hier kan je lezen hoeveel je gemiddeld betaalt voor het detecteren van een lek en welke soorten lekkages er zijn.

De kosten van het opsporen van een lek

Het opsporen van een lekkage kan uren duren en wordt mechanisch gedaan met professionele apparatuur. Alle leidingen en afvoerbuizen zullen worden nagekeken en getest. Na deze controle ontvang je een rapport en professioneel advies over het oplossen van je probleem. De volgende tabel geeft de kosten weer van deze inspectie inclusief BTW,

 

Werkzaamheden Prijs
Grondige controle op lekkage €300 -€400

 

Er zijn verschillende soorten lekkage die door middel van dit systeem kunnen worden gevonden.

Het verwarmingssysteem

Dit zijn erg vaak voorkomende lekkages die klein zijn en daarom nauwelijks opvallen. En omdat de buizen zich vaak in de muren bevinden, is het ook niet vaak mogelijk om deze met het blote oog te vinden. Deze lekkage kan komen door een gaatje in de leiding veroorzaakt door het boren in de muur of vloer, of een lekkende koppeling.

De waterleiding

Bij de waterleiding heb je vaak vochtproblemen of lekkages bij punten die de leidingen met elkaar combineren of waar ze vertakken. Hier kan je soms een lekkage hebben waar letterlijk de hele dag druppels water ontsnappen. Hierdoor zal je op een gegeven moment vochtproblemen krijgen, maar in eerste instantie zijn deze problemen moeilijk te detecteren.

De afvoerbuis

Lekkages in de afvoerbuis worden vaak veroorzaakt doordat er een gaatje in de want of vloer is geboord en er is een buis geraakt. Hier kom je vaak pas later achter. Toch kunnen dit soort en bovenstaande lekkages permanente schade aanrichten aan je huis. Ook kan jij hier schade aan ondervinden omdat je gezondheidsproblemen kan krijgen als zich schimmels gaan ontwikkelen.

De gevolgen van schimmels

Als je last hebt van schimmels in huis, dan kan dit grote gevolgen hebben als je er niks aan doet. Schimmel is een teken van vocht en als je vocht in je hout krijgt kan dit gaan rotten en kromtrekken en uiteindelijk breken. Ook je leidingen kunnen schade oplopen en eventuele kabels die langs het natte materiaal lopen. In het ergste geval kan deze schade onherstelbaar zijn. Verder hebben schimmels ook een slechte invloed op je gezondheid. Ze zorgen ervoor dat de lucht ongezond is en vol met bacteriën. Daardoor kan je meer last krijgen van hoofdpijn en misselijkheid, maar ook van verkoudheid. Mensen die last hebben van reuma en astma zullen dit erger ervaren. Daarnaast lokken schimmels ook ongedierte aan, zoals ratten, muizen, slakken, pissebedden en wormen. Zie je ergens schimmel ontstaan, dan is het dus belangrijk dat je hier meteen actie op onderneemt. Vooral omdat het mogelijk is dat er meer schimmel op plekken zit waar je het niet kan zien.

Geld besparen op je lekdetectie

Het is moeilijk om geld te besparen op je lekdetectie. Het is erg belangrijk dat dit goed gedaan wordt zodat je meteen naar de oorzaak van het probleem kan gaan. Toch zijn er een paar manieren waarop je de prijs zo laag mogelijk kan houden.

  • Vraag de buurman: soms kan een lekkage ook doordringen naar de buren en is geen van jullie schuldig. Dan kan je de buurman aanbieden de rekening samen te bekostigen.
  • Wees er snel bij: preventief handelen is de beste manier om op de lange termijn geld te besparen. Als je er snel bij bent kan je problemen voor de toekomst vermijden.
  • Kies een bedrijf uit de buurt: zo bespaar je op voorrijkosten of heb je in sommige gevallen zelfs geen voorrijkosten.

Met onze vrijblijvende vergelijkingstool bespaar je nog meer

Maak gebruik van onze vergelijkingstool en bespaar tot 40 procent op de kosten. Zonder je ergens toe te verplichten kan je van ons een aantal offertes ontvangen die je kan vergelijken op prijs, of andere punten die voor jou belangrijk zijn. Het enige dat je moet invullen is je postcode en de details van de klus. Zo kan je tot een weloverwogen beslissing komen wat betreft jouw lekkage.