Kosten vochtbestrijder

Hoe jong of hoe oud jouw woning ook is; er is altijd één vijand die een enorme bres slaat in jouw huishoudbudget ook al heb je het zelf niet direct in de gaten. We hebben het over iets waar je ogenschijnlijk niks van merkt, en waarvan je pas weet wat de gevolgen zijn wanneer je de oorzaak hebt ontdekt. We hebben het in dit geval over vocht. Vocht zal vooral in jouw huis binnenkomen in de vorm van opklimmend vocht. Dit vocht zal vanuit je buitenmuur of vanuit je kruipruimte in je woning omhoog stijgen in je muren. Wanneer de muren van je huis eenmaal vochtig zijn zal het vocht doortrekken naar het beton of hout waar de tussenvloeren van zijn gemaakt. Verder kan vocht in jouw woning komen doordat je kookt en doucht. Wanneer je bij de laatste twee zaken niet goed ventileert in je woning geef je vocht vrij spel.  De gevolgen laten zich raden: jouw huis wordt muf, de betonnen en houten delen gaan rotten, en de constructie van je huis wordt ernstig verzwakt. Vocht is, kortom, een plaag die grondig bestreden moet worden wil je in een gezond klimaat kunnen wonen in jouw huis. Vertwijfeld vraag jij je nu af hoeveel het gaat kosten om vocht te bestrijden in je huis. We geven je een aantal maatregelen die je kan treffen tegen vochtoverlast, en we vertellen je erbij hoeveel het kost om die maatregelen te laten

uitvoeren in jouw woning.

Hoeveel kost vochtbestrijding

De kosten van vochtbestrijding door de vakman is in eerste instantie op te delen in een aantal percentages. Het arbeidsloon van de vakman is 25 procent van de totale factuur. Het materiaal bedraagt 72 procent van de totale factuur. Als laatste komt het bedrag aan voorrijkosten. Dit gaat om 3 procent van de totale factuur. Hoeveel vochtbestrijding in jouw geval zal gaan kosten is lastig aan te geven van tevoren. Reden hiervan is dat eerst moet worden bepaald wat de veroorzaker is van de vochtoverlast in jouw huis. Wanneer je een vakman inschakelt zal deze eerst een aantal metingen en een onderzoek verrichten in jouw huis. Aan de hand hiervan komt hij dan met een lijst van oorzaken, de manier waarop hij deze oorzaken gaat aanpakken en het kostenplaatje wat eraan vastzit. De meest voorkomende vochtproblemen hebben we voor je op een rijtje gezet, samen met de kosten om dit probleem aan te pakken.

Wat is het vochtprobleem Welke actie wordt er ondernomen Wat is de prijs hiervan Per welke eenheid is de prijs berekend
Optrekkend vocht Behandelen van de buitenmuur 119 euro Per strekkende meter
Behandelen van de binnenmuur 149 euro Per strekkende meter
Reparaties aan de muur; aangetaste plekken herstellen 299 euro Per strekkende meter
Doorslaand vocht Buitenmuur behandelen 9,99 euro Per vierkante meter
Reinigen van de gevel 18 euro Per vierkante meter
Herstellen en renoveren van muur en gevel 36 euro Per vierkante meter
Schimmelvorming Verwijderen van schimmel 49,99 euro Per vierkante meter
Condensatievocht Ventilatie in de muur aanbrengen voor de afvoer 310 euro Per stuk
Plaatsen airconditioning 560 euro Per stuk
Kelder aanpakken Waterdicht maken van de kelder met een maximaal oppervlak van 16 vierkante meter tegen opkruipend vocht Ongeveer 2000 euro

 

Hoe is de prijs samengesteld

De samenstelling van de prijs is afhankelijk van een aantal keuzes die worden gemaakt wanneer de vochtbestrijder wordt ingehuurd.

  • Keuze 1: welke werkzaamheden moeten er worden verricht. We gaven zojuist een lijst van de werkzaamheden die kunnen worden verricht om het vochtprobleem in jouw huis te bestrijden. Echter; waarschijnlijk zijn niet al deze zaken van toepassing op jouw woning. Het vochtprobleem concentreert zich vaak op een paar plekken in je huis. De kelder aanpakken is een kwestie van preventie. Wanneer er al vocht in de kelder staat wordt dit natuurlijk allereerst weggepompt.
  • Keuze 2: vochtschade herstellen. Vocht zal ervoor zorgen dat muren en plafonds in je huis worden aangetast en gaan verrotten. Om deze schade te herstellen zijn renovatiewerkzaamheden nodig die we nu voor je op een rijtje zetten:
Welke renovatiewerkzaamheden zijn nodig Welke tarieven worden gemiddeld door de expert berekend
Plaatsen van membraam 19 euro per vierkante meter
Schilderwerk na verwijderen vochtschade 29 euro per vierkante meter
Stucwerk na verwijderen van vochtschade 18 euro per vierkante meter, prijs afhankelijk van het type stucwerk
Tegelwerk vervangen na verwijderen van vochtschade 60 tot 120 euro per vierkante meter, afhankelijk van ondergrond en type tegels

 

  • Keuze 3: niets doen. Wanneer je vocht in je kelder ziet staan zal je in eerste instantie geneigd zijn om helemaal niets te doen. Je gaat immers geen geld uitgeven aan een probleem waar je niet dagelijks mee wordt geconfronteerd. Dit is echter een methode die ervoor zorgt dat de reparatie later alsnog enorm in de papieren zal gaan lopen. Helemaal niets doen zorgt er namelijk voor dat het vocht in je muren zal gaan trekken en via je spouwmuur langs je hele muur zal gaan trekken. Het vocht zal op die manier ook in andere ruimtes van je huis komen met alle akelige gevolgen van dien. Het is geen dure oplossing om je kelder tegen vocht te beschermen, en het voorkomt heel veel narigheid op de langer termijn.

Nuttige besparingstips

Vocht laten verwijderen uit je huis kan een prijzige kwestie worden. We geven je daarom een paar handige besparingstips.

  • Overleg met je buren. Wanneer het water bij jou in de kelder staat is de kans groot dat dit bij je buren ook het geval is. In dat geval zouden jullie samen een vochtbestrijder kunnen laten langskomen. Deze vochtbestrijder kan op die manier efficiënt doorwerken, en hij hoeft zijn apparatuur maar één keer mee te nemen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Gebruik maken van de diensten van een vochtbestrijder kost hoe dan ook geld. Je kan dus het beste beginnen met besparen voor je een vochtbestrijder laat langskomen. Door één klik op onderstaande button vraag je vrijblijvend offertes op bij meerdere vochtbestrijders. Het voordeel kan behoorlijk oplopen.